COFFEE
Our selection of fine single origin coffees
-
Pedro Gómez Luna – Mexico
Regular price From 105,00 DKKRegular priceSale price From 105,00 DKK -
Getuya – Kenya
Regular price From 140,00 DKKRegular priceSale price From 140,00 DKK -
Finca Juan Martín – Colombia
Regular price From 220,00 DKKRegular priceSale price From 220,00 DKK -
Tadese Teko – Ethiopia
Regular price From 130,00 DKKRegular priceSale price From 130,00 DKK -
Mengeche Derso – Ethiopia
Regular price From 130,00 DKKRegular priceSale price From 130,00 DKK -
Finca Plan del Hoyo – El Salvador
Regular price From 170,00 DKKRegular priceSale price From 170,00 DKK -
Asman Gayo Mill – Sumatra
Regular price From 140,00 DKKRegular priceSale price From 140,00 DKK
Ristningsgrad
Risteri Tierra Kaffe har to forskellige ristningsgrader for hver kaffe – lys og mellem.
Den lyse kalder vi for "terroir" for at understrege, at det lyse rist får så meget af kaffens oprindelige noter og terroir frem i koppen som muligt.
Den mellemristede kalder vi "allround" – her har kafferne fået en anelse ekstra ristning for at få mere krop, ristede noter og for generelt at gøre kaffen nemmere at arbejde med og "dial in".
Er du i tvivl, så vælg mellemristet! Vores mellemrist er stadig til den lyse side, men som sagt lidt nemmere at brygge med.
KAFFENS PROCESSERING
Vasket kaffe – klarhed, renhed og transparens
Smagsprofil:
Klar, sprød og transparent. Oftest friskere frugt og mere elegance end andre processer.
Naturalkaffe – intens frugt og højere fermentering
Smagsprofil:
Forvent at disse kaffer er mere søde, "jammy" og vinøse end vaskede kaffer. Frugten er mere flæsket, voldsom og bestemt påvirket af ekstra fermentering.
Honey process – ren og elegant mellemting mellem vasket og naturalkaffe
Smagsprofil:
Ofte meget balancerede kaffer, men med intens sødme, der ofte er mere sukkeragtig end frugtig. Relativt høj klarhed i koppen.
"Co-ferment" og eksperimenterende metoder – nye grænser for kaffens udtryk
Smagsprofil:
Kompleks og aromatisk.
Ofte sprudlende af karakter med tropiske frugter, blomsteragtig parfume – kan tit være lige så vinøse som naturalkaffer.
FOR FRISK?
Lad kaffen ligge til den er drikkemoden
Lystristet kaffe bør ligge mindst en uges tid fra ristedato, så den kan nå at frigive en tilstrækkelig mængde CO2 – det giver nemlig en drastisk positiv udvikling af kaffens nuancer. Skal kaffen brygges til espresso, kan du med fordel sagtens vente et par uger, før kaffen topper i forhold til både smag og aroma. Desuden bliver kaffen nemmere at "dial in" (dvs. tilpasse) til espresso, når den har fået lov at udlede den nødvendige mængde gas. Helt frisk kaffe er sværere at brygge på og har næsten altid en flad, dominerende klorofyl-agtig aroma og smag.
Risteri Tierra Kaffe
Subscription – Explorer
